top of page

Sculptures: Wood

Lijnen als verbindende factor 

 

Met een opmerkzame blik komen de esthetische lijnen van het vrouwelijk lichaam tevoorschijn.

In de oppervlaktes, maar voornamelijk in het spel van de lijnen.

 

Tijdens het maken van mijn sculpturen onderzoek ik de vloeiende lijn en de organische overgangen die inherent zijn aan de subtiliteit en kracht van het vrouwenlichaam. Ik let daarbij zorgvuldig op de subtiele nuances van elke curve en overgang. Hout zelf draagt bij aan de organische kwaliteit van mijn sculpturen en geeft ze een warmte en tactiliteit die het lichaam benadrukken. De warmte, de geur en de tactiele eigenschappen van hout dragen bij aan de zintuiglijke ervaring.

 

Door middel van deformatie daag ik de conventionele perceptie van het vrouwenlichaam uit. Ik transformeer en manipuleer bewust bepaalde delen van de sculpturen, waardoor ze vervormd en onconventioneel worden. Deze deformatie dient als een uitnodiging om op een andere manier naar het lichaam te kijken, en om nieuwe perspectieven te ontdekken die verder gaan dan de traditionele vormen.

Hout is een mooi, warm en natuurlijk product met vele voordelen. Zo slaat hout CO2 op, is het verwerkingsproces schoon, wordt  het afval herbruikt, is het bestendig, levend en werkend. Verder verwerk ik het hout handmatig en met oog voor het milieu.

 

Aangezien je een beeld moet zien en voelen raad ik je aan om een afspraak te maken op mijn atelier aan de Kardinaal Alfrinkstraat 40 in Tilburg. Een prijsindicatie van de onderstaande beelden vind je in de winkel!

bottom of page