top of page

De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten en vinden in overleg plaats. Er is plaats voor maximaal 3 cursisten!

De kosten bedragen €200 per persoon en is inclusief materialen, koffie en thee.

 

Collage is een techniek waarbij verschillende elementen of afbeeldingen samen een tweedimensionale afbeeldingen worden. Dit kan zowel met knippen en plakken met papier. Aan een collage kun je dus duidelijk zien dat het uit verschillende elementen bestaat. De elementen van de afbeelding lopen dus niet vloeiend in elkaar over. Ook aan afwijkende formaten van onderdelen of ontbrekende, of niet kloppende schaduwen kun je soms zien dat de afbeelding geconstrueerd is.

 

Stromingen

De collage werd gebruikt door onder andere Picasso tijdens zijn kubistische periode. Picasso en Braque worden gezien als de uitvinders van de collage.

 

Dadaïsme

De dadaïst acht het noodzakelijk om zich tegen de kunst uit te spreken, omdat hij door de oplichterij van kunst als morele veiligheidsklep heen kijkt.

Surrealisme

Uitgevoerd in een hyperrealistische stijl stellen de surrealisten vaak beelden samen in absoluut onverwachte, verrassende, zo niet schokkende combinaties. Het is echter evenzeer mogelijk dat de werken totaal abstract zijn, of herkenbaar maar zeker niet realistisch. Surrealisten proberen hun fantasie zo veel mogelijk de vrije loop te laten.

Fluxus

Het streven van de Fluxus-kunstenaars was het bij elkaar brengen van kunst en dagelijks leven. Daartoe moest de kunstpraktijk 'gezuiverd' worden van de door de musea en de commercie aangehangen 'elitaire' kunstopvattingen. Kunst en leven moesten elkaar bepalen.

De-collage

Waar bij collage afbeeldingen bij elkaar worden gezocht gebruikt de-collage oude posters die over elkaar zijn geplakt. Dit plakkaat wordt bewerkt met messen, schuurpapier, water, et cetera om zo de verschillende lagen bloot te leggen en tot een compositie te komen.

 

Inschrijvingen kunnen via het digitale aanmeldformulier hiernaast of door het sturen van een email.

Cursus Collages maken

meedoenregeling.jpg
bottom of page